Overtuigend herstel Kozakken Boys

Met een klinkende zege op SC Genemuiden heeft Kozakken Boys de optaters van Barendrecht (0-4) en Jodan Boys (4-0) op overtuigende manier verwerkt. De ploeg uit Overijssel werd op De Zwaaier op een 4-1 nederlaag getrakteerd en kwam daarmee nog goed weg. Grote man was Arif Irilmazbilek, die zijn ploeg met twee treffers de weg wees.

Met een wonderschone lob vanaf een meter of achttien opende goudhaantje Arif Irilmazbilek halverwege de tweede helft de score, waarna een ontketend Kozakken Boys zichzelf de beloning toediende die het zich eigenlijk voor rust al had moeten geven. De tegen Jodan Boys vanwege vrolijke familieomstandigheden nog afwezige spits lijkt daarmee een abonnement te hebben genomen op beauty’s, gezien zijn eerdere pareltje op de openingsdag tegen Scheveningen. “Ik draaide weg en zag die keeper iets voor zijn goal staan. Hij paste precies,” haalde Irilmazbilek hét moment van de dag terug. Met zijn treffer brak de spits het verzet van de pover opererende en voor een punt naar Brabant afgereisde opponent, die zich met een schot op de paal van Sijmon Eenkhoorn voor rust slechts een keer daadkrachtig in de buurt van Boys-doelman Mirco Bovo meldde. Ondanks een geïmproviseerde defensie kwamen de Werkendammers verder nauwelijks in de problemen, met opvallende rollen voor de centraal in de defensie geposteerde uitblinker Quentin Jakoba en de als linksachter opererende Ferhad Kemaldar. “Mijn kracht ligt in het doordekken en als we zoals vandaag tegen een ploeg met twee spitsen spelen kan ik dat goed invullen,” analyseerde Kemaldar. Met de van een enkelblessure herstelde Toby Mulder, die een half uur speeltijd kreeg, en de komende zaterdag tegen FC Lisse hoogstwaarschijnlijk ook weer beschikbare Mo Hammouti komt Kozakken Boys-trainer Michel Langerak bovendien weer een stuk dikker in de verdedigers. “Ik was nog wat angstig om meteen een hele wedstrijd te spelen,” verklaarde Mulder zijn invalbeurt. “Dinsdag tegen de beloften van RKC is de echte test en dan hoop ik volgende week de hele wedstrijd te spelen.” Een andere opvallend gezicht in het elftal van Langerak was dat van Giovanni Klaverweide, die een basisplaats kreeg toebediend ten koste van Richie Basoski. De kwikzilverachtige buitenspeler kwam na een uur spelen binnen de lijnen en bewees met een uitstekende invalbeurt zijn waarde voor de ploeg. Allereerst stuurde Basoski Sjoerd van der Waal op pad die de 2-0 voor zijn rekening nam, waarna hij hoogstpersoonlijk zijn handtekening zette onder de uiteindelijk bevrijdende 3-1, nodig geworden door een plotselinge tegentreffer van Martijn Jansen. “Ik heb maandag en dinsdag niet getraind vanwege problemen met mijn hamstring,” verduidelijkte Basoski zijn reservebeurt, die hij nog opvrolijkte met een verkregen strafschop na een aanslag op zijn ledematen, die echter te slap werd ingeschoten door Irilmazbilek. Het betekende ook voor Langerak slechts een onbeduidend detail in een prima vertoning. “Vorige week was niet onze beste,” blikte de coach nog eenmaal terug op de nederlagen tegen Barendrecht en Jodan Boys. “De vraag is hoe je daar dan mee omgaat. Als je een week later dit laat zien hebben we het op een juiste manier opgepakt.”

67. 1-0 Irilmazbilek
74. 2-0 Van der Waal
79. 2-1 Jansen
80. 3-1 Basoski
83. 4-1 Irilmazbilek

Opstelling Kozakken Boys: Bovo; Huijbregts (58. Mulder), Jakoba, Lock, Kemaldar; Bot, Van der Waal, Freire (74. Stout); Klaverweide (58. Basoski), Irilmazbilek, Yildirim.

Opstelling SC Genemuiden: Flier; Netjes (79. Van Dijk), Netten, Resokario, Rotman; Boes, Halfwerk (70. Lip), Visscher, Van der Kolk; Eenkhoorn, Jansen.

Scheidsrechter Van de Ketterij trok geel voor Bob Huijbregts van Kozakken Boys en Nick Netten en Rainier Resokario van Genemuiden.

Foto: Teus Admiraal

Interviews

Jelle Strijtveen is bij Almkerk nog niet uitgeleerd

Interviews